Reviews Dichtbij Vastgoed

Klaar voor de woningmarkt van morgen

De afgelopen 4 jaar zijn omgevlogen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik voor mezelf beginnen heel spannend vond: de eerste gesprekken met potentiële verkopers, laten zien waar Dichtbij Vastgoed voor stond en de eerste stappen maken op een lokale huizenmarkt waar al veel gevestigde namen actief waren.

Die positieve spanning en drive voel ik nog steeds als ik een nieuw huis binnenloop. Een woning op zoek naar nieuwe eigenaren, naar nieuwe verhalen en nieuwe energie. Makelaar zijn en mensen blij maken met hun nieuwe thuis blijft gewoon een geweldig vak.

De afgelopen 2,5 jaar was het natuurlijk gekkenhuis op de Nederlandse woningmarkt. Het leek wel alsof iedereen ineens wilde verhuizen, daarbij uiteraard geholpen door de historisch lage rentestand. Wat er met prijzen gebeurde vond ik echt ongekend. Ik heb altijd gezegd: het kopen van een huis is een gevoel waar je een waarde aan toekent. Het credo ‘Doe een bod naar waarde’ bleef van toepassing, maar de vanzelfsprekendheid waarmee vraagprijzen werden overtroffen, was soms echt bijzonder. 

Bij Dichtbij Vastgoed volgen we alle voor de huizenmarkt relevante ontwikkelingen op de voet. We passen onze dienstverlening daar dan vervolgens op aan. Dat doen we omdat we niet geloven in een statische bedrijfsvoering. We zijn er juist van overtuigd dat organisaties die zich het beste aan veranderende omstandigheden aanpassen, de winnaars van morgen zijn. In 2023 gaan we dan ook zeker nieuwe diensten introduceren om klaar te zijn voor de woningmarkt van morgen. 

Duurzaamheid is zo’n thema dat iedereen raakt en waar Dichtbij Vastgoed meer aandacht aan wil besteden. We gaan woningeigenaren actief ondersteunen en faciliteren bij het verduurzamen van hun huis. Binnenkort vertellen we er veel meer over!

De kern van het succes van Dichtbij Vastgoed blijft echter onze persoonlijke en betrokken manier van werken. Inmiddels alweer met een team van 3 man: Pascal, Dave en ondergetekende. Dank voor alle steun de afgelopen jaren en hopelijk tot binnenkort! 

Tom van Houtem