Reviews Dichtbij Vastgoed

Hoe de afkoelende woningmarkt ook kansen biedt voor huizenzoekers en eigenaren!

Ben jij ook zo benieuwd of de woningmarkt nog steeds zo gek blijft als vorig jaar? Bij Dichtbij Vastgoed houden we het in de gaten en ik moet zeggen, het lijkt wat af te koelen. Dat komt door een hogere hypotheekrente en inflatie, waardoor de huizenprijzen wat minder hard stijgen.

Dat betekent dat het nu misschien wel een goed moment is om een woning te kopen. Er staan namelijk meer woningen te koop en er is minder concurrentie, waardoor de kans groter is dat je succes hebt met jouw bod. En je hoeft dan niet meer zo extreem boven de vraagprijs te bieden, wat ik persoonlijk ook wel fijn vind, want het is toch best een investering. Daarnaast vind ik dat het kopen van een huis een gevoel is waar je een waarde aan toekent. 

Wat ook interessant is, is dat je tot €25.000,- meer hypotheek kunt krijgen voor een duurzame woning. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, want een energiezuinige woning is tegenwoordig populair en wordt ook nog eens tegen een betere prijs verkocht. En dat is goed voor de waarde van jouw woning in de toekomst.

Maar ja, een duurzame woning kopen is misschien niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig helpen wij bij Dichtbij Vastgoed ook bij het verduurzamen van jouw huidige woning. We vinden duurzaamheid namelijk belangrijk en willen jou daar graag bij ondersteunen.

En wist je dat je jouw lage hypotheekrente kunt meenemen als je gaat verhuizen? Dat staat vaak in de hypotheekvoorwaarden, dus check dat even goed. Als je daar hulp bij nodig hebt, kun je bij ons terecht voor hypotheekadvies op maat.

Kortom, ook al lijkt de woningmarkt wat af te koelen, er zijn nog steeds genoeg kansen. Bij Dichtbij Vastgoed zijn we altijd bezig met het volgen van de ontwikkelingen op de huizenmarkt en passen we onze dienstverlening daarop aan. Of je nu wilt verkopen, verduurzamen of op zoek bent naar een nieuwe woning; wij helpen je graag op een persoonlijke en betrokken manier. Samen kijken we naar jouw situatie en de mogelijkheden.